Synopsis

‘Hoe gaat het met u?’ 

‘Goed! En met u?’ 

‘Goed, goed. Beetje druk maar OK.’

Wat gaat het toch goed met ons hé!  Terwijl er 3 zelfdodingen per dag gebeuren in Vlaanderen. We kampioen zijn in het slikken van antidepressiva en er overwogen wordt om Rilatine voor jongeren in het drinkwater te doen. Sommige volwassenen ontwikkelen een burn-out of een chronisch vermoeidheidssyndroom. Anderen verliezen zich in alcohol of andere drugs of raken het noorden kwijt. We lezen over huiselijk geweld, verkeersagressie, automutilatie, … .  Maar verder gaat het goed.

Wat een waanzinnige paradox. En ondertussen kampt de psychische hulpverlening met ellenlange wachtlijsten en vinden we geen psychiaters meer.

Hoe is het zover kunnen komen? Worden we met z’n allen patiënt? Of zijn we dat al? Laten we dit allemaal zomaar gebeuren of kunnen we zelf iets ondernemen?

In deze intrigerende en beklijvende voorstelling houdt Johan De Keyser een gepassioneerd pleidooi voor meer [zelf]zorg. Op het werk moeten we goed zorgen voor onze klanten, patiënten, cliënten of leerlingen. Soms vergeten we onszelf daarbij. Hoe kunnen we op het werk ook beter zorgen voor elkaar? En vooral, ook beter zorgen voor onszelf. Elke toeschouwer krijgt 12 prikkelende inzichten mee. Met uitzicht op een leven vol energie, plezier en kracht.         

Johan De Keyser vertelt gedreven zijn verhaal en zingt daarbij eigen geschreven teksten. Van opleiding is hij algemeen en psychiatrisch verpleegkundige. Momenteel profileert hij zich als Team Development Expert, met een ruime ervaring in het onderwijs, de sociale sector en het bedrijfsleven. Zijn voornaamste passie is teamleden met meer plezier efficiënter laten samenwerken.

Concreet

Voor elke organisatie die belang hecht aan het welzijn van haar werknemers of collega’s is deze voorstelling een geschikt initiatief. Voor leerlingen en jongeren vanaf 16  tot 96 jaar.

Je kan deze voorstelling in minivorm boeken voor groepen tot 100 deelnemers. We komen dan zonder al te veel techniek en andere rompslomp.

Als er meer deelnemers aanwezig zullen zijn, trekken we het liefst naar een technisch uitgerust Cultureel Centrum en komt er een technieker mee.

De voorstelling duurt  ongeveer 90’ en kan gevolgd worden door een korte inhoudelijke nabespreking van ongeveer 30’, waarbij dieper kan ingegaan worden op vragen van het publiek.

De  12  inzichten

  1. Teveel is teveel (voor ons brein)
  2. We oordelen te snel (en luisteren te weinig)
  3. Van vergelijken worden we ongelukkig
  4. Wanneer gevoelens emoties worden
  5. We denken te veel
  6. Los nooit meer een probleem op
  7. Leef jouw missie
  8. Vind het plezier
  9. Zorg voor voldoende zuurstof
  10. Je kan het niet alleen
  11. Wees wie je echt bent
  12. Zoek niet langer het geluk, maar wees content en tevreden